Homepage

Homepage

 

 

ROMÂNIA

JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD

PRIMĂRIA COMUNEI BISTRIȚA BÂRGĂULUI

 

ANUNȚ

Primăria comunei Bistrița Bârgăului, vă informează, că prin apariția H.G. nr.714/2022 s-a stabilit obligativitatea pentru  persoanelor fizice și juridice care dețin un sistem individual adecvat de epurare/ colectare (o fosă septică) de a se înscrie, până în data de 30 Octombrie 2022, în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate.

Formularul tipizat se găsește pe site-ul primăriei prin accesarea următorului link https://www.primariabistritabirgaului.ro/ro/formulare-tip sau la sediul acesteia.

La cerere se vor anexa următoarele documente:

-Autorizația de construire

-Procesul verbal de recepție, la terminarea lucrărilor din care să rezulte că au fost verificate etanșările

-Certificate de calitate/conformitate pentru bazinele/sistemele de epurare achiziționate de la producători

    Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022, proprietarii de fose septice au obligația de înscriere în Registru „în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate”.

În cazul celor care aveau o fosă septică sau o stație proprie de epurare la data aprobării hotărârii, termenul de înscriere în registru este de 180 de zile de la data intrării în vigoare a legii.

În conformitate cu respectiva hotărâre privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art. 11 alin. (1) și (2) și art. 15 alin. (2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

 

 

PRIMAR,

LABA VASILE


 

 

 

 

 

ROMANIA

 JUDETUL BISTRITA-NASAUD

CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI BISTRITA BARGAULUI


ANUNȚ IMPORTANT!


CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI BISTRIȚA BÂRGĂULUI PRIN HOTĂRÂREA NR.40 DIN 17.06.2021 ACORDĂ FACILITĂȚI FISCALE CONTRIBUABILILOR PERSOANE FIZICE CU DATORII RESTANTE PÂNĂ LA DATA DE 31.12.2020 PRIVIND SCUTIREA DE LA PLATA MAJORĂRILOR DE ÎNTÂRZIERE AFERENTE OBLIGAȚIILOR FISCALE PRINCIPALE RESTANTE CU CONDIȚIA ACHITĂRII INTEGRALE.
SE POT DEPUNE CERERI  PÂNĂ LA DATA DE 30.09.2021.


PRIMAR,
LABA VASILE

 

 

ROMANIA

JUDETUL BISTRITA-NASAUD

CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI BISTRITA BARGAULUI

 

 

ANUNT IMPORTANT

 

In urma discutiilor din sedinta pe comisii a Consiliului Local al Comunei Bistrita Bargaului din data de 26.01.2021, va facem cunoscut faptul ca s-a luat decizia impunerii masurilor de stopare a livrarilor de lemne de foc si rasinos, a eliberarii certificatelor de urbanism, adeverintelor de orice fel, notelor de constatare etc. pana la incasarea impozitelor si taxelor locale restante privind anii anteriori.

 

Consiliul local al Comunei Bistrita Bargaului,

Astazi, 26.01.2021

 

SCRISOAREA DESCHISĂ A MEDICULUI DE FAMILIE

CĂTRE PACIENTUL SĂU


Dragă pacient, în aceste momente dificile, în vârtejul pandemiei COVID-19, este în interesul nostru, al tău și al meu, să facem ce este mai sigur, mai bine pentru toți. Voi răspunde în cele ce urmează la câteva întrebări importante pentru tine:

1. Ce trebuie să fac dacă am semnele unei boli respiratorii sau alte semne despre care am auzit că pot fi caracteristice pentru COVID-19?

 • Să rămâi acasă și să contactezi MF sau 112.  Cu medicul de familie vei discuta despre ce te supără și împreună veți decide dacă vă veți întâlni, dacă vei rămâne acasă pentru tratament, sau dacă este nevoie de testare pentru COVID-19.
 • Vei fi testat dacă este necesar de o echipă specializată, care se va deplasa la domiciliul tău (decizia aparține Direcției de Sănătate Publică și serviciului medical de urgențe 112).

2. Pe cine trebuie să anunț dacă sunt depistat pozitiv?

 • Rezultatul pozitiv este transmis imediat de către laborator către Direcția de Sănătate Publică (DSP) teritorială și astfel ești luat în evidența DSP.
 • Vei fi contactat de DSP pentru a fi transportat la o unitate abilitată pentru evaluarea obligatorie și pentru efectuarea anchetei epidemiologice.
 • DSP va elibera în termen de maxim 30 de zile de la ultima zi a perioadei de izolare „Decizia de izolare” în baza căreia vei putea solicita concediu medical.

3. Ce trebuie sa fac dacă am fost confirmat pozitiv și am ales să rămân la domiciliu?

 • Inițial, este necesară o evaluare într-o unitate medicală abilitată (evaluare obligatorie prin lege).
 • Te vei deplasa cu ambulanța către unitatea medicală abilitată. NU folosi în acest scop mijloace de transport proprii sau în comun!
 • Te izolezi de restul familiei, reduci cât mai mult interacțiunea cu persoanele din jurul tău, porți mască atunci când ieși din zona de izolare.
 • Dacă este posibil, vei folosi singur o cameră și o baie.
 • Atunci când condițiile nu îți permit, încearcă măcar să dormi separat, să utilizezi continuu masca și să dezinfectezi toate obiectele de folosință comună după ce le atingi.
 • Vei anunța medicul de familie pentru a fi luat în evidență.
  Vei discuta zilnic despre starea ta de sănătate  cu medicul tău de familie prin consultații la distanță (telefon, internet).

4. Ce fac dacă pe parcursul izolării starea mea de sănătate se agravează brusc?

 • Vei apela urgent serviciul 112.

5. Ce trebuie să știe persoanele sănătoase, familia, carantinate în aceeași locuință, sau cei declarați contacți direcți?

 • Cei care aleg să rămână împreună cu tine vor primi o decizie de carantinare  pentru întreaga perioada cât tu ești persoana izolată pentru COVID-19, dacă ai declarat în ancheta epidemiologică făcută de DSP aceste persoane.
 • Vor respecta strict distanțarea față de tine pentru a reduce riscul de îmbolnăvire deoarece, mai ales în primele zile de boală, ești mai contagios.
 • Își vor urmări atent starea de sănătate pentru a depista repede eventualele semne de boală.
 • Vor contacta serviciul 112 sau medicul de familie dacă apar semnele unei boli respiratorii sau alte semne care pot fi caracteristice pentru COVID-19.
 • Contactul direct este persoana apropiată de bolnavul COVID 19 (ați locuit împreună sau ați muncit împreună. Cei care, la rândul lor au venit în contact doar cu o persoană declarată ca fiind „contact direct”, nu cu un bolnav, nu vor fi carantinați chiar dacă locuiesc la aceeași adresă sau sunt colegi de muncă sau școală cu aceștia.

6. Când trebuie să mă retestez după ce am fost diagnosticat?

 • Conform reglementărilor în vigoare NU este necesară retestarea .
 • Indiferent de rezultatele unui alt test , persoana bolnavă nu mai este considerată contagioasă la încheierea celor 14 zile de izolare, dacă nu prezintă simptome.

7. Când și cum mă pot reîntoarce la muncă/școală?

 • Te poți reîntoarce la activitatea anterioară după 14 zile, dacă nu mai prezinți simptome, fără a fi necesar un test pentru aceasta.
 • Vei respecta în continuare toate regulile de protecție (obligatoriu cu mască în primele zece zile).

8. Cum obțin documentele necesare pentru perioada de carantină sau izolare?

 • Este esențială decizia de izolare/carantinare (după caz) emisă de DSP.
 • Dacă ai ieșit din perioada de izolare de 14 zile (ai fost bolnav COVID-19), vei transmite medicului tău de familie decizia de izolare emisă de DSP și vei primi certificatul de concediu medical.
 • Dacă ești elev sau student, vei primi un document util pentru motivarea absențelor și un aviz epidemiologic pentru reintrare în colectivitate.
 • Dacă ai stat în carantină, fiind contact apropiat cu o persoană bolnavă COVID-19, vei prezenta medicului de familie decizia de carantinare emisă de DSP în baza căreia îți va fi eliberat concediul medical pentru perioada consemnată în decizie.
 • IMPORTANT! Concediile medicale se eliberează retroactiv, în termen de 30 de zile de la ieșirea din izolare sau carantină.

Dragă pacient, suntem împreună în această luptă! Respectarea strictă a regulilor ne poate salva pe amândoi, deopotrivă!

 

Medicul tău de familie

COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ BISTRIȚA-BÂRGĂULUI

ANUNȚ IMPORTANT!!!

CETĂŢENII CARE SE ÎNTORC DIN ŢĂRILE AFECTATE DE NOUL CORONAVIRUS

SUNT OBLIGAŢI SĂ ANUNŢE LA UNUL DINTRE NUMERELE DE TELEFON!!!

 

0263-231592; 232601 - DSP BN

0722793199 - PRIMAR LABA VASILE

0723603541 - VICEPRIMAR NUSFELEAN SORIN

0754510243 - SEF SVSU CORDOVAN MARIN

0741616566 - AGENT POLITIE MOLDOVAN DALIA

0236265868 - CABINET MEDICAL NICULAI DUMITRU

0263266649 - CABINET MEDICAL ROSCA GABRIEL

0740181343; 0752108361 - NUSFELEAN MIRELA INSPECTOR SUPERIOR COMP. ASISTENTA SOCIALĂ


În vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu CoVid – 19, Primăria Comunei Bistrița Bârgaului anunţă că, începând cu data de 19 martie 2020, programul de lucru cu publicul va fi restrâns astfel:

Luni–Vineri: 08:12:00

Vă rugăm insistent să evitați deplasările inutile și să solicitați informațiile de care aveți nevoie:
- telefonic 0263/265286
-pe email: primariabistritabirgaului@yahoo.com

Noi modificări sau detalii administrative vor fi postate  pe website-ul nostru http://www.primariabistritabirgaului.ro/ro/ și pe rețelele noastre de socializare.


Vă mulțumim pentru înțelegere!


Comunicatul Nr.1 din 13.03.2020 privind măsurile luate în contextul epidemiei de coronavirus click aici

Hotararea Nr. 1 din 13.03.2020 privind aprobarea unor măsuri de combatere a noului Coronavirus COVID-19 la nivelul comunei Bistrița Bârgăului click aici

CORONAVIRUS